April 10, 2016

Mi a bormaraton?

VERSENY ÉS FESZTIVÁL A FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYÉRT!

A bormaraton egy olyan rendezvény, amely karneváli hangulatban egyesíti a futókat, a bort, a zenét, a gasztronómiát és számos szórakoztató tartalmat.

Mindazokat várja, akik szeretnének szórakozni, miközben élvezik a futást vagy a sétát a természetben, kedvelik a jó borokat, a gasztronómiai különlegességeket, a zenét és a barátkozást.

A Boros élményfutam a természetben való futás egyedülálló élményét nyújtja a résztvevőknek. A pálya tavak mellett, szőlőskerteken és borászatokon keresztül, tanyák mentén és a vajdasági róna gyönyörű tájain vezet át.

Az üdítőállomásokon a futókat a víz és a gyümölcs mellett kiváló borok és helyi ételkülönlegességek is várják.

A verseny minden résztvevője saját készítésű, eredeti jelmezben állhat rajthoz, a legszellemesebb maskarákat pedig díjazni fogjuk.

A futam lényege nem csupán az, hogy a távot minél rövidebb idő alatt tegyék meg a résztvevők, hanem az is, hogy közben minél jobban érezzék magukat és jól szórakozzanak.

A rendezvény látogatóit és a verseny résztvevőit változatos szórakoztató program várja, és persze sok bor. Borkóstolókat szerveznek a helyi borászatokban, a romantika kedvelőire pedig a Palicsi-tavon ringatózó hajón szervezett borkóstolók várják. Az egész rendezvényt zenés program kíséri, akiknek pedig marad erre ereje a futam után, azok a szórakoztató versenyeken is megmérettethetnek borral megtöltött poharakkal futásban és hordógurításban.

Világszerte több tíz különösen népszerű borfutamot szerveznek, melyek mindegyike egyet jelent a felhőtlen szórakozással.

A legrégebbi és legismertebb bormaraton a Marathon du Médoc a franciaországi Bordeaux-ban. Az utóbbi évtizedben a borfutamok különösen kedveltté váltak Ausztráliában, Új-Zélandon, a Dél-afrikai Köztársaságban, Magyarországon, Olaszországban…

A FUTÁS MÉG SOHA NEM VOLT SZÓRAKOZTATÓBB!

Category:
Vinski Maraton - Palić, Subotica