April 10, 2016

Mi a bormaraton?

 

KÉT VERSENY ÉS EGY FESZTIVÁL A FELEDHETETLEN ÉLMÉNYÉRT!

A bormaraton egy rendezvény, amely karneváli szellemben ötvözi a futást, a borokat, a zenét, a gasztronómiát és számos szórakoztató tartalmat.

A bormaraton várja mindazokat, akik szórakozni szeretnének, miközben kedvelik a futást vagy a sétát a természetben, a jó borokat, a gasztronómiai különlegességeket, a zenét és a barátkozást.

Két verseny, a borfutam és az  élményfutam a természetben való futás egyedülálló élményével várja a résztvevőket. A futamok pályái a tavak mentén, a szőlőskerteken és borászatokon keresztül, a tanyák mellett és a vajdasági róna szépséges tájain keresztül vezetnek.

A frissítő állomásokon víz és gyümölcs mellett kiváló borok és helyi ételkülönlegességek várják a futókat.

A verseny minden résztvevője eredeti saját jelmezt ölthet magára, hiszen a legszellemesebb maskarák viselőit értékes nyeremények várják.

Ezeknek a futamoknak nem az a célja, hogy minél rövidebb idő alatt tegyék meg a távot, hanem hogy a résztvevők minél jobban szórakozzanak.

A rendezvény látogatóit és a futamok résztvevőit változatos szórakoztató műsor várja, természetesen sok-sok borral kísérve. A Borkóstoló övezet keretében a látogatók élvezhetik a borkóstolókat, az ételkülönlegességeket, de borhoz kapcsolódó műhelymunkákban is részt vehetnek. Emellett a helyi borászatokban is szerveznek borkóstolókat, a romantika kedvelői pedig akár a Palicsi-tavon hajózva is kóstolhatnak borokat. Az egész rendezvényt zenei program kíséri, akiknek pedig marad erre ereje a futam után, ügyességi versenyeken is kipróbálhatják magukat hordógurításban és teli borospohárral futásban.

Több tíz különösen népszerű borfutamot szerveznek világszerte, melyek mindegyike egyet jelent az önfeledt szórakozással.

A legrégibb és legismertebb a Marathon du Médoc, melynek a franciaországi Bordeaux ad otthont. Az utóbbi évtizedben a borfutamok különösen kedveltté váltak Ausztráliában, Új-Zélandon, a Dél-afrikai Köztársaságban, Magyarországon, Olaszországban…

A FUTÁS MÉG SOHA NEM VOLT ENNYIRE SZÓRAKOZTATÓ!

Category:
Vinski Maraton - Palić, Subotica