Degustaciona zona

Degustaciona zona namenjena je istinskim ljubiteljima vina i onima koji bi to da postanu. Locirana je na levom delu Velike terase, što pruža poseban ugođaj degustacije vrhunskih vina u jedinstvenom ambijentu gradjevine iz vremena Austrougarske, sa prelepim pogledom na najveće prirodno jezero u Srbiji.

U Degustacionoj zoni služiće se najbolja vina vinarija učesnika, koja će se uparivati sa gastronomskim specijalitetima.

Unutar Velike terase biće organizovane vinske radionice koje su besplatne za posetioce Degustacione zone.

Raspored vinskih radionica:

15h „Šta valja znati o vinu“ Nenad Basarić, urednik portala Vino.rs

16h „Prirodna vina vinarije Maurer“ Oskar Maurer, vinar

Degustaciona zona biće otvorena u subotu, 21.9.2019. od 13 do 18 časova.

Broj mesta u Degustacionoj zoni je ograničen.

Cena: 1.800,00 rsd

Prijava za Degustacionu zonu OVDE.

VINARIJE UČESNICE VINSKOG MARATONA 2019

 


Vinarija VERKAT

Novu malu vinariju iz Čerevića, pored Dunava, u podnožju Fruške gore, vode dve sestre koje su od jedinstvenog porodičnog zasada Malvazije na Fruškoj gori oblikovale izuzetno vino po kojem je ova vinarija odmah postala prepoznata.


Vinarija JOKIĆ

Organska vinarija Jokić kod Benkovca prema mišljenju eminentnog vinskog portala Vino.rs spada među najuspešnije u srednjoj Dalmaciji, a na Vinskom maratonu moći će da se probaju njihova fantastična bela vina Maraština i Pošip i osete ukusi i miris Dalmacije.


Vinarija RELJIĆ

Butik vinarija s Palića proizvodi samo jedno vino, crvenu kupažu kaberne sovinjona i merloa iz sopstvenog vinograda pod etiketom Rebus, vino raskošnih voćnih aroma i moćnog tela koje će mnogima biti pravo otkriće.


Vinarija ZVONKO BOGDAN

Jedna od najimpresivnijih i najpoznatijih vinarija u regionu, Vinarija Zvonko Bogdan prava je riznica brojnih vrhunskih vina među kojima je i Cuvee No1 2016, koji je ove godine osvojio zlatnu medalju na Decanteru.


Vinarija HOMPOT

Smeštena u pitoreskonoj kući na salašu, u vinogradima pored Ludoškog jezera, ovo je nova vinarija s Palića koja donosi paletu zavodljivih svežih belih vina od internacionalnih sorti.


Vinarija TONKOVIĆ

Vinarija Tonković s Palića pravi vina od stare sorte kadarka i danas predstavlja verovatno jednu od najbolje čuvanih tajni vinske Srbije, a na Vinskom maratonu moći će da se proba i njihovo novo vino od joše jedne stare sorte – kevedinka.


Podrum TOŠIĆI

Autentična vina Župe iz vinarije Podrum Tošići donose dve proslavljene domaće sorte, tamjaniku i prokupac u najboljem tradicionalnom izdanju.


Vinarija MAURER

Oskar Maurer je svojevrsni vinski alhemičar, čudotvorac u podrumu i veliki zaljubljenik u stare sorte, što je dovelo do toga da bude proglašen za Vinsku ličnost godine u Srbiji, a deo njegovih vinskih dostignuća biće dostupan posetiocima u Degustacionoj zoni na ovogodišnjem Vinskom maratonu.


Vinarija PATKOV VINOGRAD

U Degustacionoj zoni biće prisutna i mala vinarija iz Krčedina koju su pre nekoliko godina pokrenuli pisci Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović, a pažnju javnosti skrenula je odličnim vinima od sorte italijanski rizling – Knjaz Miškin i Alex deLarge. 

Vinski Maraton - Palić, Subotica