April 10, 2016

Šta je Vinski maraton?

TRKA I FESTIVAL ZA ZABAVU KOJA SE NE ZABORAVLJA!

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje.

Namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju.

Vinska trka uživanja pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staza prolazi pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice.

Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti.

Svaki učesnik trke može na start da izađe u originalnom sopstvenom kostimu, a najmaštovitiji će na kraju dobiti vredne nagrade.

Cilj trke nije samo da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Posetioce manifestacije i učesnike trke očekuje raznovrstan zabavni program i naravno, puno vina. Degustacije vina biće organizovane i u lokalnim vinarijama, a oni koji vole romantiku uživaće u degustacijama na brodu koji će ploviti Palićkim jezerom. Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave.

Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom Marathon du Médoc. Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Italiji…

 

TRČANJE NIKADA NIJE BILO ZABAVNIJE!

Category:
Vinski Maraton - Palić, Subotica