May 13, 2016

Koncerti

MUZIČKI PROGRAM VINSKOG MARATONA

Subota 23. septembar

 

10.00 – 13.00    DJ

13.00 – 14.15    Iz principa 

14.30 – 15.45    The Beatles Tribute Band – The Bestbeat

16.00 – 17.15    Fish in Oil

17.30 – 19.00    DEL ARNO BEND

 

U okviru Vinskog maratona na Paliću 23. septembra na šetalištu pored jezera biće organizovani celodnevni besplatni koncerti na kojima će učesnici trke i posetioci ove manifestacije moći da uživaju uz muziku Del Arno Banda, The Bestbeat Belgrade’s Beatles Tribute, Fish in oil i Iz Principa, benda Jazz odseka Muzičke škole iz Subotice.

Del Arno Band je srpska rege grupa iz Beograda. Osnovali su je braća Vladan i Jovan Matić u julu 1986. u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski reggae band na prostorima bivse SFRJ. Bend je do sada imao nastupe širom regiona, nastupao je na svim najvažnijim festivalima, a tokom ove godine očekuje se izlazak njihovog novog albuma. Popularni beogradski sastav će svojim autorskim pesmama i na Vinskom maratonu, kao i prethodne tri decenije, širiti poruke ljubavi, tolerancije i pozitivne energije.

The Bestbeat je The Beatles tribute iz Beograda sastavljen od iskusnih muzičara sa višedecenijskim karijerama, koji su zbog zajedničke velike ljubavi prema Bitlsima odlučili da oforme ovaj bend kako bi sačuvali sećanje na velikane rock muzike. Osim što sviraju na identičnim instrumentima i pojačalima kakva su i Bitlsi koristili, oni oblače identična odela kakva su Bitlsi nosili u raznim fazama svog postojanja. Grupa je u poslednjih desetak godina svirala širom Evrope, u Francuskoj su izuzetno popularni i nastupaju u sportskim halama i velikim otvorenim prostorima poput hipodroma, a u Liverpulu su svirali i u čuvenom The Cavern clubu u kojem su The Beatles redovno nastupali. Američki magazin Newsweek ih je svrstao među 30 najboljih The Beatles tribute bendova na svetu!

Grupa Fish in oil izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluesom, free jazzom, punkom, slobodnom improvizacijom, rock’n’rollom… Grupa u različitim postavama postoji od 1993. godine.

Pored beogradskih bendova na bini kod Velike terase na Paliću nastupiće i bend Jazz odseka Muzičke škole Subotica pod nazivom Iz principa. Oni će za ovu priliku izvesti neke od najpopularnijih jazz kompozicija i prirediti pravi muzički užitak za sve učesnike trke i posetioce Palića.

 

 

 

 

Category:
Vinski Maraton - Palić, Subotica