June 9, 2018

Vojvodina Cheese Festival

U okviru manifestacije Vinski maraton, 22. septembra 2018. na Paliću, prvi put biće organizovan Vojvodina Cheese Festival u saradnji sa Balkan Cheese Festivalom. Ideja je predstavljanje autentičnih sireva Vojvodine i  potpune harmonije koja vekovima vlada između vina i sira.

Vojvodina ima dugu tradiciju pravljenja sireva i neki od sireva koje proizvode vredne ruke iz svih krajeva Vojvodine imaju svoje prepoznatljivo mesto na stolovima poznavalaca sireva i van granica naše zemlje.

Na festivalu će učesnicima Vinskog maratona na okrepnim stanicama, u Degustacionoj zoni, kao i na šetalištu ispred start zone biti posluženi neki od najboljih i najpoznatijih sireva proizvedenih u našoj severnoj pokrajini.

 

Izlagači:

1. Kenyeres Emil

Posetioci i učesnici će na  Vojvodina Cheese Festu moći da probaju kozje sireve Emi­la Ke­nje­re­ša iz sela Ma­le Pi­ja­ce, iz­me­đu Su­bo­ti­ce i Ka­nji­že! Više o ovom proizvođaču ovde

2. Sirevi Radišić

Radionica za izradu sira Farmer iz Čuruga na Vojvodina Cheese Fest donosi svoje ukusne sireve od prvoklasnog mleka: gaudu, parmezan, mocarelu, halumi, rolovani sir, meke sireve i sitan sir. Više o proizvođaču ovde

3. Mlekara Kikinda

„Mlekara Kikinda“ jedna je od najsavremenijih  mlekara u Srbiji i na Vojvodina Cheese Fest donosi  autohtone vrste sireva od kravljeg, kozijeg i ovčijeg mleka. Više o proizvođaču ovde

4. Friški Jazački sir, Marija Radojčić

Sirevi proizvedeni po tradicionalnoj recepturi, stvarani na Fruškoj gori. Više o proizvođaču ovde

5. Srećna koza, Miloš Todorović

„Srećna koza“ iz Velikog Gaja na Vojvodina Cheese Fest donosi polutvrde punomasne kozje sireve bez dodataka, sa sremušem, mirođijom, zelenim biberom, borovnicom, tartufima, dimljeni sir, kozju mocarelu, mladi beli kriška sir… Više o proizvođaču ovde

 

Vidimo se 22. septembra na Vinskom maratonu i Vojvodina Cheese Festu!

 

 

Category:
Vinski Maraton - Palić, Subotica