Loading
мај 13, 2016

Vinske ture i izleti

 

Vinski maraton prilika je da se upoznate sa najboljim lokalnim vinima i vinarijama. Uz Vinariju Zvonko Bogdan, jednu od najlepših i najmodernijih u Evropi, na ovom prostoru nalazi se još i nekoliko pravih malih vinskih bisera, počev od vinarije Tonković, koja je ugled stekla lokalnom sortom kadarka, zatim vinarije Petra, s vrhunskim vinima internacionalnih sorti, ili vinarije Maurer, svojevrsne vinske laboratorije malo poznatih, starih i zaboravljenih sorti, pa sve do podjednako zanimljivih vinarija Vinski dvor, DiBonis, Dukay-Sagmeister…

VINSKE TURE

Učesnici trka imaće priliku da prođu kroz neke od vinarija. Vina će moći da probaju na okrepnim stanicama, uvDegustacionoj zoni, Vinskoj oazi, Vinskom brodiću, a u sklopu vinskih tura moći će da zavire i u vinske podrume i od vinara saznaju njihove tajne proizvodnje.

U subotu, 22.09.2018., u toku dana biće organizovan obilazak vinarija Vinski dvor, Tonković i Maurer.

Prijave za obilazak vinarija su na dan događaja u Info centru, a vreme polaska i cene biće uskoro objavljeni.

VINSKI PIKNIK

U nedelju, 23.09.2018. svi posetioci Vinskog maratona imaće priliku da obiđu podrume vinarije Zvonko Bogdan, uživaju u degustaciji vina uz savete enologa i ručku na Salašu Zvonko Bogdan.

Kompletna ponuda i cena Vinskog piknika biće uskoro objavljene. Prijave su moguće mailom na info@vinskimaraton.rs, kao i u subotu, 22.9. do 15h.

 

Category: