June 6, 2019

Katarina Pejak i Bricks&Cans pojačavaju program prvog Wine Gardena

Vrhunska vina, probrani sirevi, koncerti, interesantne vinske radionice, gastronomski specijaliteti, filmske projekcije, zabavne igre samo su deo sadržaja koji očekuje posetioce prvog Wine Gardena koji će biti održan u Botaničkoj bašti, 15. i 16. juna.

Oba dana od 14 do 19 časova u centralnom delu Botaničke bašte posetioci će moći da besplatno degustiraju vina, sireve i druge specijalitete, a karnevalski duh palićkog Vinskog maratona donosi još puno zabavnih sadržaja za sve uzraste, koji će učiniti da popodneva proteknu u sjajnom raspoloženju i provodu.

Popodnevnu zabavu će začiniti nastupi DJ-eva, a od 19h do 22h će biti održani koncerti sjajnih muzičara koji će prirediti poseban muzički ugođaj. Pored već najavljenih koncerata, koje će od 20h održati Lena Kovačević, 15. juna i Marko Louis, 16. juna, odličnu uvertiru popularnim muzičarima će dati, ne manje uspešni i inspirativni bend „Bricks and Cans“ i veoma cenjena, kod nas i u svetu, mlada pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak.

„Bricks and Cans“ će nastupiti 15. juna, a izvodiće obrade rockabilly i rock’n’roll hitova s kraja 50-ih i početka 60-ih godina. Postavu benda čini vokal Jelena Simeunović, a prate je saksofon, truba, gitare i bubanj, što garantuje odličnu rock’n’roll žurku.

Deo prvog Wine Gardena će biti i Katarina Pejak, koja će u nedelju 16. juna od 19h u Botaničku baštu preneti atmosferu svetskih bluz scena na kojima je do sada nastupala sa velikim muzičkim imenima. Diplomirala je na Berklee muzičkoj akademiji u Bostonu, gde je dobila i nagradu za dostignuće u pisanju pesama od Songwriting katedre. Početkom godine je izdala svoj četvrti album, koji je dobio odlične ocene, a trenutno je i deo Blues Caravan turneje. I domaći i strani kritičari i recezenti izuzetno cene Katarinin rad i nesvakidašnji talenat koji pokazuje svirajući kombinaciju bluza, soula, finog džeza, amerikane i klasičnog roka.

„Posle male pauze, beogradska publika će imati prilike da čuje moj trio sastav, sa, sada, već ustaljenom saradnicom Anom Protulipac (bas gitara, glas) i Peđom Milutinovićem (bubnjevi), sa kojim ću prvi put nastupiti. Repertoar će biti sačinjen od materijala sa mog aktuelnog albuma, „Roads that cross“, kao i od nekih pesama koje su prošle godine činile repertoar koncerta „Killing the blues“, a koji je bio sastavljen od mojih omiljenih pesama drugih autora, poznatih i nekih manje afirmisanih. Biće ovo zvuk malo drugačiji od onog na albumu, a saradnja sa dvoje muzičara, koji će nastupiti sa mnom, me izrazito raduje“, rekla je Katarina.

Karte se mogu kupiti preko prodajnih mreža Tickets.rs (Ex Eventim), DD Tickets i Gigstix, a u cenu karte od 1.000 dinara po danu ulaze svi dnevni programi i večernji koncerti. Biće omogućen izlazak i povratak uz narukvicu, a broj karata je ograničen. Više informacija se može pronaći na sajtu www.winegarden.rs i FB stranici: winegardenbelgrade.

 

 

 

 

 

 

Category: Uncategorized

Vinski Maraton - Palić, Subotica