June 26, 2019

Veliki uspeh prvog Wine Gardena

Više od 5.000 posetilaca posetilo je manifestaciju Wine Garden, koja je po prvi put održana u Botaničkoj bašti „Jevremovac“. Uspeh manifestacije je prevazišao očekivanja organizatora, a atmosfera koju je stvorilo hiljade ljubitelja vina, prirode i dobre muzike, retko se može osetiti u Beogradu. Posetioci su poštovali uputstva organizatora i veoma pažljivo se odnosili prema prostoru u kome se nalaze, tako da je Botanička bašta posle događaja ostala čista i uredna.

Na brojnim štandovima posetioci su tokom lagane šetnje kroz predivni ambijent Botaničke bašte mogli da degustiraju vrhunska vina i sireve, a u piknik zoni i da odmore i igraju se sa decom. Svi su bili u prilici da na najbolji način osete atmosferu koja vlada na Vinskom maratonu, koji će 21. septembra biti održan na Paliću. Wine Garden je i osmišljen kao događaj koji prenosi duh Vinskog maratona u Beograd, ali jasno je da je manifestacija prevazišla svoj cilj.

Od 19 časova posetioci su se okupljali pored staklenika na centralnom platou „Jevremovca“, gde su tokom večeri održani koncerti vrhunskih muzičara, tako da su za oba dana karte bile rasprodate. U subotu je publiku za koncert Lene Kovačević zagrejao bend „Bricks and Cans“. Potom je Lena na publiku prenela divne emocije koju nose njene pesme, a pevala je i svetske hitove svojih francuskih i američkih koleginica. Na Leninom repertoaru su se našle i srpske tradicionalne pesme na koje je publika posebno reagovala.

 

Naredne večeri glas i muziciranje mlade pijanistkinje i kantautorke Katarine Pejak je sve prisutne ostavilo bez daha, što je bio odličan uvod u energičan nastup Marka Louisa. Marko je privukao više od dve i po hiljade ljudi koji su burno reagovali na majstorije koje je izvodio na perkusijama i klaviru. Osim pesmom Marko je publiku razgalio i svojim specifičnim plesom, ali i raznim doskočicama između pesama.

 

 

Veliki uspeh prvog Wine Gardena je dokaz da je ovakav događaj nedostajao prestonici i svakako će nastaviti da se održava. A pre toga, na Paliću 21. septembra hiljade trkača će uživati u Vinskom maratonu, koji na jedinstven način spaja trčanje, vino i muziku.

 

 

 

 

 

Category: Uncategorized

Vinski Maraton - Palić, Subotica