May 17, 2017

Ako želite da smršate, pijte crno vino!

Naučnici otkrivaju da vam crno vino, osim u očuvanju celokupnog zdravlja, može pomoći i u mršavljenju. Koliko je dovoljno?

Naučnici su otkrili da crno vino zaista održava vitkost vašeg tela, kao i da povećava nivo dobrog holesterola u telu i štiti od bolesti.

Istraživanje je pokazalo da vino nije bez razloga dobilo naziv „nektar bogova“, što je pokazalo i istraživanje Univerziteta u Harvardu, koje je trajalo 13 godina i obuhvatilo 20.000 žena.

Rezultati istraživanja su pokazala da žene koje piju oko 3 dl crnog vina dnevno imaju 70 procenata manje šanse za gojaznost, u poređenju s onima koje ne piju.

Naučnici ističu da se kalorije iz alkohola i iz hrane različito troše – pre ćemo potrošiti kalorije iz crnog vina nego iz ugljenih hidrata. Uz to, sastojak piceatanol je dobra prevencija od nakupljanja masnih naslaga.

Drugo istraživanje, predstavljeno na Evropskoj konferenciji o gojaznosti u Pragu, otkrilo je da čaša crnog vina svake večeri povećava nivo dobrog holesterola HDL u telu, piše Daily Mail.

Crno vino je dobro za zaštitu srca, regulaciju šećera u krvi, čuvanje dobrog rada mozga, jačanje imuniteta i prevenciju nastanka raka.

Međutim, ako želimo pozitivne rezultate, ne smemo da preterujemo. Čaša do dve crnog vina dnevno je sasvim dovoljna količina da bismo bili lepši i zdraviji. I zapamtite, da biste osetili njegove benefite, vino mora biti kvalitetno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Men’sHealth

Category: Uncategorized

Vinski Maraton - Palić, Subotica