August 19, 2018

Vinski maraton dobitnik nagrade „Rad Season Best Event Prize”

Vinski maraton među osam gastronomskih festivala koje preporučuje svetski poznati sajt Rad Season!

Prošle godine održan je prvi Vinski maraton u Srbiji, a samo mesec dana pre održavanja drugog, ovaj festival predstavlja jednu od najatraktivnijih manifestacija u našoj zemlji.

Kako piše Rad Season, inače svetski poznat australijski sajt koji prati najbolje sportske, akcione i avanturističke događaje u svetu, Vinski maraton je svrstan u jedan od top osam gastronomskih festivala koji se moraju obići u Srbiji.

Rad Season predstavnja objedinjenu web prezentaciju za otkrivanje sportskih manifestacija, pronalaženje smeštaja za sportske događaje širom sveta, mesto gde možete da nabavite ulaznice za iste, smestite se, putujete i povežete sa drugim učesnicima.

Kako navodi ovaj sajt, Vinski maraton je osnovan pre samo dve godine, kada njegovi osnivači nisu mogli da odluče da li su više zaljubljeni u trčanje ili u vino, pa su ove dve sjajne stvari spojili u jednu manifestaciju. Ono što ovaj događaj čini zaista posebnim jeste i šarenoliki karnevalski duh. Svaki učesnik može da nosi i originalan kostim po svojoj želji, a najmaštovitiji dobijaju i vredne nagrade. Ističu i da osim dobre zabave, sve gurmane očekuje pravi gastronomski raj i unikatna kuhinja, bogata priroda i kulturno-istorijsko nasleđe. Iz svih ovih razloga, verujemo da je sa razlogom baš Vinskom maratonu dodeljena nagrada „Rad Season Best Event Prize”.  Ceo tekst možete pročitati ovde.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti. Cilj ovih trka je da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Posetioce manifestacije i učesnike trka očekuje raznovrstan zabavni program i naravno, puno vina. Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave. Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom Marathon du Médoc. Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Italiji… Trčanje nikada nije bilo zabavnije!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Category: Uncategorized

Vinski Maraton - Palić, Subotica